Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) säilyttää ja tarjoaa saataville suomalaista audiovisuaalista kulttuuriperintöä: elokuvia ja televisio- ja radio-ohjelmia.

KAVI tarjoaa digitaalisia aineistojaan ja tietovarantojaan saataville Finna.fi-palvelussa oman näkymänsä kautta. Pääasiallinen sisältö Finnassa ovat Suomessa esitettyjen elokuvien filmografiset tiedot. Kotimaisten elokuvien osalta saatavissa on myös valokuvia ja elävää kuvaa näytteinä sekä kokonaisia lyhytelokuvia ja katsauksia. Aineistot ovat vapaasti katsottavissa, mutta niiden uudelleenkäyttö ei ole sallittu. Myös KAVIn Elävä muisti -palvelussa voi tutustua elokuva-arkiston ja radio- ja televisioarkiston digitoituihin kokoelmiin: dokumenttielokuviin, uutiskatsauksiin, mainosfilmeihin ja fiktioon.

KAVI vuokraa omistamiaan elokuvia elokuvateatteriesityksiä varten. Lisätietoa asiasta löytyy KAVIn verkkosivuilta. KAVIn kirjasto on maan suurin elokuvan tietokeskus. Sen tietokantaa voi käyttää osoitteessa: kirjasto.kavi.fi.

Radio- ja tv-arkiston Ritva-tietokantaan tallennetaan keskeisten radio- ja tv-kanavien ohjelmavirta kokonaisuudessaan sekä näytteitä muilta noin 100 kanavalta. Suoratoistoja ohjelmista voi tulla katsomaan ja kuuntelemaan katselu- ja kuuntelupisteisiin, joita on KAVIn ja eri kirjastojen tiloissa.

Avoimena datana KAVI tarjoaa kotimaisten televisiosarjojen metatietoa tietokannoistaan CC BY 4.0 -lisenssillä. Kooste avoimen datan aineistoista löytyy KAVIn verkkosivuilta.