Kansalliskirjaston Kuvailusääntöpalvelu on käynnistänyt uudistuneen RDA:n koulutukset. RDA-koulutussivuilla on nyt julkaistu ensimmäiset koulutusvideot. Kesän 2022 aikana julkaistaan yhteensä 11 videota, joissa esitellään RDA:n uusia piirteitä.

Syksyllä 2022 järjestetään koulutustilaisuudet, joissa keskitytään laajempiin kuvailukokonaisuuksiin. Viiteen puolipäiväiseen koulutustilaisuuteen voi osallistua etänä tai tulemalla paikan päälle. Ajat ja aiheet löytyvät RDA-koulutussivuilta. Koulutustilaisuuksiin osallistujien olisi hyvä katsoa koulutusvideot etukäteen. Koulutustilaisuuksien esitykset tallennetaan myös verkkoon.

Kuvailusääntöpalvelu on päivittänyt sivun RDA-terminologia uudistuneen RDA:n mukaiseksi. Terminologiassa näkyy mm. linkitetyn datan vaikutus. Terminologiaan kannattaa tutustua ennen RDA-koulutuksia.

Uudistuneen RDA:n suomenkielinen käännös on valmistunut, mutta sen julkaisu odottaa vielä teknisiä toimenpiteitä toolkit-palvelussa ja RDA Registryssä. Suomenkielinen versio käsittää suomenkielisen sääntötekstin lisäksi RDA:n sanastot, keskeiset suomalaiset linjaukset ja ohjedokumentteja, mm. uudelleen määritellyt kuvailutasot.
Lisätietoa:  Marja-Liisa Seppälä, marja-liisa.seppala (at) helsinki.fi, Kuvailusääntöpalvelu

 

Tags: , , , ,