CSC – Tieteen tietotekniikan keskus on liittynyt vuoden 2021 alusta Digital Preservation Coalitionin (DPC) jäseneksi. Jäsenyys DPC:ssä lisää CSC:n keskusteluyhteyksiä kansainvälisiin pitkäaikaissäilytyksen toimijoihin ja siten osaltaan vahvistaa CSC:n kyvykkyyttä toimia laadukkaana kansallisena PAS-palveluiden tarjoajana Suomessa. CSC on ensimmäinen suomalainen DPC:n jäsen.

DPC on kansainvälinen, voittoa tavoittelematon jäsenjärjestö. DPC:ssä on tällä hetkellä yli 100 jäsenorganisaatiota, jotka edustavat kattavasti erilaisia pitkäaikaissäilytystä tekeviä toimijoita ympäri maailmaa. DPC keskittyy erityisesti yhteisön kehittämiseen. Se mahdollistaa muun muassa yhteistyön, valmiuksien ja käytäntöjen aktiivisen kehittymisen, ja ne puolestaan ovat niin kansallisesti kuin kansainvälisesti erittäin tärkeitä näkökulmia laadukkaan pitkäaikaissäilytyksen toteuttamiseksi.

Lue uutinen DPC:n sivulla.
CSC ‒ Tieteen tietotekniikan keskus
Kansalliset pitkäaikaissäilytyspalvelut, CSC

 

Tags: