Tule kuulemaan vinkkejä, kuinka ratkaista digitaalisiin kulttuuriperintöaineistoihin liittyviä haasteita! Europeana järjestää aiheelle omistetun webinaarisarjan, jonka ensimmäiset osat pidetään 22.9.2020 ja 20.10.2020.

Digitaalisten kulttuuriperintöaineistojen käyttöoikeuksiin liittyvät haasteet ja käytännöt ovat hyvin samankaltaisia riippumatta siitä, viedäänkö aineistoja Finnaan, Europenaan tai jollekin muulle digitaaliselle alustalle. Selkeät ja kansainvälisesti yhdenmukaiset oikeuksien kuvaukset auttavat loppukäyttäjiä toimimaan oikein, ja niillä edistetään aineistojen yhteentoimivuutta.

Europeanan webinaarisarja on loistava tilaisuus päästä uusimman tiedon äärelle eurooppalaisen digitaalisen kulttuuriperinnön käyttöoikeuksista. Ensimmäinen webinaari pidetään jo ensi viikolla. Lue lisää Europeanan blogista ja ilmoittaudu mukaan:

22.9.2020 Rights in digital objects & structured rights information at Europeana
20.10.2020 Clearing rights in collection items (part 1)

 

Tags: , , , , ,