Bernhard Åström, 1921. Svenska litteratursällskapet. Alkuperäisen kuvan käyttöoikeus CC BY 4.0. Kuva muokattu.

Finna.fi on suosittu valtakunnallinen hakupalvelu, joka on tuonut jo kuuden vuoden ajan yhteen osoitteeseen digitaalisia aarteita suomalaisilta arkistoilta, kirjastoilta ja museoilta. Nyt Kansalliskirjasto avaa Finna.fipalvelussa Finna Luokkahuone –sivuston opettajien käyttöön.

Luokkahuoneesta peruskoulun ja lukion opettajat voivat valita opetussuunnitelmaan räätälöityjä aineistopaketteja muun muassa historian, yhteiskuntaopin, äidinkielen ja kirjallisuuden sekä kuvataiteen opetukseen.

Aineistojen ja valmiiden tehtäväideoiden kautta oppilaat pääsevät perehtymään esimerkiksi esihistorian aikaisiin mysteeriesineisiin, kolttasaamelaisten historiaan tai tutkimaan karhua suomalaisessa kuvakulttuurissa. Finna Luokkahuoneessa oppilaat pääsevät suoraan lähteiden äärelle ja kokemaan omakohtaisesti kulttuuriperinnön merkityksen.

Lue lisää STT:n uutisesta.
https://bit.ly/2Ow5VxJ

Tutustu aineistoihin:
finna.fi/luokkahuone 

Lisätietoja

johtava käytettävyyssuunnittelija Riitta Peltonen, Kansalliskirjasto, puh. 0294144031 riitta.peltonen(at)helsinki.fi
suunnittelija Taru Kuhalampi, Kansalliskirjasto, puh. 0294144376, taru.kuhalampi(at)helsinki.fi

 

Tags: , , , , , , , , , , ,