Tänään julkaistussa mediatiedotteessa kerrottiin positiivisia uutisia Finna.fi:n käytön kasvusta ja asiakastyytyväisyyden parantumisesta vuonna 2018. Tiedote sisältää myös top 10 -listauksen organisaatioista, joiden aineistoja selattiin Finna.fi:ssä eniten viime vuonna.

Suomalaiset selaavat kulttuuriaineistoja verkossa enemmän kuin koskaan aiemmin. Vuonna 2018 valtakunnallisessa Finna.fi-palvelussa vierailtiin 2,3 miljoona kertaa, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin edellisvuonna. Ylivoimaisesti suosituin aineisto olivat kuva-aarteet.

Tyytyväisyys palveluun on noussut selvästi viime vuosina samalla, kun Finnan helppokäyttöisyyteen on panostettu voimakkaasti.

– Suosion taustalla on myös ajan säästö, kun tiedonhakija saa aineistot yhden helppokäyttöisen palvelun kautta. Finnan aineistot ovat luotettavista lähteistä ja aineistojen käyttöoikeuksista saa tietoa. Tämä tarjoaa paljonkin lisäarvoa, kun tarvitaan aineistoja esimerkiksi opetuskäyttöön, summaa [kehittämispäällikkö Erkki] Tolonen.

Tiedote on saatavilla seuraavien linkkien takaa eri kieliversiona:

 

Tags: , , , , ,