Kulttuuriperinnöstä potkua peliin

Suomen museoliitto on toteuttanut osana Tarinat peliin -hanketta verkkokurssin, joka on suunnattu luoville aloille, erityisesti pelialalle, mutta joka on avoin kaikille kiinnostuneille.

Kurssin tarkoituksena on hauskalla tavalla kertoa museoista ja kulttuuriperinnöstä sekä edistää kulttuuriperintöaineiston käyttöä ja museoissa olevan asiantuntemuksen hyödyntämistä.

Kulttuuriperinnöstä potkua peliin on verkkokurssi, jota ei suoriteta, vaan tarina, joka koetaan. Kurssilla seurataan kahta kuvitteellista pelisuunnittelijaa, jotka tutustuvat kulttuuriperintöön ja museoihin ideoidessaan uutta peliä kuvitteelliselle Karhuvaaran kunnalle. Kurssilla opitaan perusasioita digitaalisesta kulttuuriperinnöstä ja museoista sekä saadaan uusia ideoita omaan työhön. Kurssi on tiivis ja informatiivinen paketti, jonka pystyy opiskelemaan alle kahdessa tunnissa! Kurssista on mahdollista saada myös todistus.

Tälle maksuttomalle kurssille voi osallistua milloin vain Museoliiton Moodle-oppimisympäristössä ja opiskella itsenäisesti. Jos kurssin suorittamisesta haluaa suoritusmerkinnän ja todistuksen Suomen museoliitosta, tulee opiskelijan rekisteröityä kurssille.

Klikkaa itsesi kurssille tästä: https://www.mmg.fi/museoliitto/course/view.php?id=54.

Kurssin esittelyvideo Youtubessa: https://youtu.be/ioAeZercawM.

Kulttuuriperinnöstä potkua peliin -verkkokurssi on tuotettu osana Tarinat peliin ESR-hanketta ja rahoittajana on toiminut Hämeen ELY-keskus.

Lisätietoja: Pauliina Kinanen, Suomen museoliitto, [email protected]

www.museoliitto.fi/tarinatpeliin

www.facebook.com/tarinatpeliin

 

Tags: , , ,