Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Verkkoseminaari Parhaat metodit ja käytännöt museoesineiden 3D-tallentamiseen

Tule mukaan keskustelemaan museoesineiden 3D-mallintamisesta. Trafiikki-museot ry järjestää maanantaina 19.10.2020 verkkoseminaarin, jossa pohdimme toimivia ja kustannustehokkaita 3D-tallentamisen toimintamalleja museoalalle. Avaamme myös keskustelun, kannattaako museoiden 3D-tallentaa itse ja kuinka paljon resursseja se käytännössä vaatii. Lisäksi julkaisemme tilaisuudessa hankkeessa tehdyt 3D-mallit Sketchfab -palvelussa.
 

Ainutlaatuinen kulttuuriperintö saavutettavaksi ja käytettäväksi 3D-mallintamisen avulla

Museoesineiden 3D-kuvaamisessa on kyse ainutlaatuisen, hauraan ja haavoittuvan kulttuuriperinnön saavutettavuudesta, säilyttämisestä ja monipuolisesta käytettävyydestä esimerkiksi näyttely- tai tutkimuskäyttöön, ei siis pelkästään AR-sovelluksiin.

Kulttuuriperinnön korkealaatuinen digitointi tukee yhteisen kulttuuriomaisuuden säilyttämistä, kunnostamista ja edistämistä. Verkkoon digitoitu kulttuuriperintö on arvokasta koulutukselle, tutkimukselle ja harrastajille, minkä lisäksi se tuo näkyvyyttä kulttuurisille monimuotoisuudelle. Tällä hetkellä vain noin prosentti eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä on digitalisoitu.

Trafiikki-museoiden 3D-oppimishanke on suomalaisten museoiden laajin 3D-tallentamisen yhteishanke, jossa ovat mukana Postimuseo, Merikeskus Forum Marinum, Päivälehden museo, Suomen Rautatiemuseo, Auto- ja tieliikennemuseo Mobilia ja Tekniikan museo.

Verkkoseminaarin aikana pyydämme osallistujilta kommentteja esityksistä nousseisiin kysymyksiin. Keskusteluun voi osallistua myös aihetunnisteella #trafiikki3d.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen teams-tapahtumaan 15.10. mennessä sähköpostilla: tiina.jantunen (at) tekniikanmuseo.fi

Tilaisuus on maksuton ja toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön rahoituksella. Seminaari on jälkimmäinen Trafiikki-museoiden ”Parhaat metodit ja käytännöt tehdä 3D-tallentamista museoissa” -oppimishankkeen kahdesta seminaarista.

Lue lisää seminaarista ja hankkeesta:

https://trafiikki.fi/verkkoseminaari-parhaat-metodit-ja-kaytannot-museoesineiden-3d-tallentamiseen-19-10/

https://trafiikki.fi/parhaat-metodit-ja-kaytannot-tehda-3d-tallentamista-museoissa/

 

Järjestäjä

Trafiikki-museot
Puhelin
040 546 1175
Sähköposti
info@trafiikki.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Webinaari