Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tekoälykahvit kulttuuriperintöammattilaisille

Tekoälykahvit nautittiin keskiviikkona 1.11. klo 13.00–14.00, järjestäjänä Kansalliskirjasto. Aiheina  tällä kerralla mm. annifin ja automaattisen kuvailun asiat, sekä ensi kevääksi kaavailtu KAM-sektorin yhteinen tekoälyhackathon.

Osma Suominen esitteli puheenvuorossaan kielimallien kokeiluja ja metadatan tunnistamista pdf-dokumenteista.  Mona Lehtinen kertoi annifin ja FintoAI:n ajankohtaisista kuulumisista. Bjarne Beckmann kertoi, millaisia tekoäly-yhteyksiä on Finnan visiossa 2025–2028. Yhteinen tekoälyhackathon KAM-sektorin kanssa sai laajaa kannatusta ja alustavaa ideointia, jota jatketaan seuraavilla kahveilla 17.1.2024.

Tekoälykumppanuuden ohjausryhmä on ideoinut erityisesti kulttuuriperintöorganisaatioiden asiantuntijoille suunnattuja tekoälyteemaisia etäkahvitilaisuuksia. Tilaisuuksissa voidaan jakaa matalalla kynnyksellä tietoa eri organisaatioissa tapahtuvasta tekoälykehityksestä, edistää kulttuuriperintöalan yhteistyötä ja ideoida uusia avauksia. Tilaisuudet ovat vapaamuotoisia, vähemmän powerpointtia, enemmän demoja.

Lue kesäkuun tapahtumasta.
Katso elokuun tapahtuman esitysdiat.

Tiedot

Päivämäärä:
1.11.2023
Aika:
08:00 - 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , , ,
Kotisivu:
https://www.digime.fi/tapahtuma/tekoalykahvit-kulttuuriperintoammattilaisille-3/

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjät

Kansallisarkisto
Kansalliskirjasto
CSC