Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Suomalaiset tiedelehdet DOAJ-rekisteriin -työpaja 1

Suomalaiset tiedelehdet DOAJ-rekisteriin on DOAJ:n (Directory of Open Access Journals) ja TSV:n (Tieteellisten seurain valtuuskunta) projekti, jonka tavoitteena on edistää Suomessa julkaistavien vertaisarvioitujen avointen lehtien rekisteröintiä DOAJ-tietokantaan.

DOAJ on tiedeyhteisön toimittama avointen tieteellisten lehtien hakemisto verkossa. Lehden luettelointia DOAJ:ssa pidetään yleisesti laadun takeena ja tutkimusrahoittajat saattavat edellyttää julkaisemista DOAJ-kriteerit täyttävissä avoimissa lehdissä. Hakemisto sisältää lehtien metatiedot ja informaatio lehdistä kulkee DOAJ:n avoimen rajapinnan kautta ympäri maailman. Hakemistossa luetteloidut lehdet saavat enemmän lukijoita ja niissä julkaiseminen on tutkijoille houkuttelevampaa kuin luetteloimattomissa julkaisukanavissa.

Työpajat on suunnattu Suomessa julkaistaville välittömästi avoimille tai avoimuutta harkitseville vertaisarvioiduille tiedelehdille. Työpajat toteutetaan saman sisältöisinä ja niissä käydään lävitse DOAJ:n kriteerejä ja hakemuslomaketta. Työpajaan voi tulla joko vain tutustumaan hakuprosessin tai siellä voi halutessaan jättää DOAJ-rekisteröintihakemuksen. Aineistoihin ja vaatimuksiin tulee tutustua huolellisesti etukäteen, jos tarkoituksena on jättää hakemus työpajassa (esim. lisenssejä koskevat vaatimukset). Aineistoon tutustumista ennakkoon suositellaan myös muille osallistujille. Linkit aineistoihin löytyvät sivun alalaidasta. Hakemuksen voi jättää, vaikka aivan kaikki yksityiskohdat eivät olisi työpajaan mennessä valmiina.

Projektiin voi osallistua myös vastaamalla kyselyyn, jolla TSV ja DOAJ selvittävät suomalaisten avointen lehtien kiinnostusta DOAJ-rekisteröitymiseen, sekä mahdollisia rekisteröitymisen esteitä. Vastaaminen kestää 5-10 minuuttia. Vastata voi verkkolomakkeella 15.9.2020 saakka.

Työpajojen ajankohdat

Työpajoihin voi osallistua etänä tai paikan päällä Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki). Linkki etäosallistumiseen lähetetään ilmoittautuneille myöhemmin.

Työpaja 1 perjantaina 18.9.2020 klo 13-16
Ilmoittaudu työpajaan verkkolomakkeella 9.9.2020 mennessä.

Työpaja 2 torstaina 22.10.2020 klo 13-16
Ilmoittaudu työpajaan verkkolomakkeella 13.10.2020 mennessä.

Työpajoja koskevat yleiset kysymykset: julkaisufoorumi (at) tsv.fi

Tiedot

Päivämäärä:
18.9.2020
Aika:
13:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://www.julkaisufoorumi.fi/fi/arkisto/tapahtumat/doaj-ty%C3%B6pajat-syksyll%C3%A4-2020

Järjestäjät

Tieteellisten seurain valtuuskunta
DOAJ

Tapahtumapaikka

Tieteiden talo
Kirkkokatu 6
Helsinki, Suomi
+ Google Map