Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

TAKO:n nykydokumentointitempaus

Osallistu museoiden yhteiseen tallennuspäivään 18.9.2020!

Museoiden valtakunnallinen tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKO kutsuu kaikki suomalaiset museot mukaan yhden päivän aikana toteutettavaan nykydokumentointitempaukseen, jonka teemana tänä vuonna on ”kulutus”.

Museoalalla on viime vuosina keskusteltu paljon kestävästä kehityksestä, ja teemasta on toteutettu myös nykydokumentointihankkeita. Kun museot tarkastelevat ja tallentavat nykyhetken kulutusta, kokoelmiin tallentuu myös näkökulmia siitä, millaisia kestäviä ja kestämättömiä ulottuvuuksia nykykulutukseen liittyy.

Tempauspäivä on perjantai 18.9.2020. Kukin museo päättää tallennuskohteen sekä tallennuksen laajuuden itse museon omaan tallennusvastuuseen, toimintaan ja resursseihin sopivaksi. Yhteistä on teema sekä se, että tallennus toteutetaan yhden päivän aikana. Dokumentoinnin muoto ja koko ovat vapaat: yksikin kuva, esine tai haastattelu riittää!

Tempauksen tarkempi info löytyy TAKO:n verkkosivuilta: http://tako.nba.fi/nykydokumentointi

Toivomme alustavia osallistumistietoja 30.6 mennessä (yksityiskohtien ei tarvitse vielä olla valmiina). Tiedot kootaan yhteiseen Google Drive -tiedostoon, jonne kukin museo voi vielä myöhemmin tarkentaa omia tietojaan.

TAKO-verkoston järjestämällä tempauksella halutaan näkyvyyttä nykyajan tallennukselle ja laajemmin museoiden kokoelmatyölle. Vuonna 2018 vastaava nykydokumentointi toteutettiin 37 museon voimin teemalla ”Onni museoon”. Tempauksella TAKO haluaa innostaa myös uusia museoita mukaan yhteiseen nykydokumentointiin!

Museoiden toivotaan käyttävän viestinnässään aihetunnisteita #kulutuksentallentajat ja #nykydokumentointi.

Lisätietoja:
Johanna Jakomaa, TAKO-verkoston puheenjohtaja
p. +358 44 701 1059
johanna.jakomaa [at] pori.fi

Outi Kivimäki, TAKO-verkoston viestintäkoordinaattori
p. +358 40 737 6749
outi.kivimaki [at] pori.fi

Tiedot

Päivämäärä:
18.9.2020
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
http://tako.nba.fi/nykydokumentointi

Järjestäjä

TAKO-verkosto
Sähköposti
tako@kansallismuseo.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto