Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Globaalin sivistyksen hackathon

Mitä on globaali sivistys ja miksi sitä tarvitaan? Kuinka rakennamme kaikille oikeudenmukaista ja kestävämpää tulevaisuutta? Minkälaisin keinoin voimme kannustaa eri-ikäisiä ihmisiä aktiiviseen kansalaisuuteen ja globaaliin vastuuseen? Muun muassa näiden kysymysten äärelle kutsumme sinut globaalin sivistyksen hackathoniin eli yhteiskehittämöön etsimään ratkaisuja, verkostoitumaan ja oppimaan yhdessä!

Mikä on Hackathon?

Hackathonit ovat rentoja yhteiskehittämisen paikkoja, joissa pohditaan ja pyritään tuottamaan ratkaisuja erilaisiin haasteisiin. Hackathonissa toimitaan tiiminä ja jokainen osallistuja on tasa-arvoinen asiantuntija. Tapahtuma on erinomainen tapa laajentaa omaa osaamista ja keino astua ulos rutiineista sekä omalta mukavuusalueelta. Hackathonissa pääset myös tapaamaan muita aiheen parissa toimivia, verkostoitumaan ja ideoimaan keinoja viedä globaalia sivistystä käytäntöön.

Valitse haaste!

Hackathonissa pureudutaan globaalin sivistyksen haasteisiin ja kestävän tulevaisuuden teemoihin.

Osallistujat jakautuvat hackathonin aikana pienryhmiin. Pienryhmät työskentelevät kolmea eri oppimismuotoilun menetelmää hyödyntäen valitsemallaan polulla, ja tehtävänä on etsiä ratkaisuja viheliäisiin globaaleihin haasteisiin:

  • Ekokatastrofi: Planetaarisen muotoilun polku, jossa tarkastellaan globaalia sivistystä ekosysteemin ja planetaaristen rajojen kautta. Tuotetaan globaalin sivistyksen oma planetaarinen tiekartta.
  • Epävarma tulevaisuus: Tulevaisuusmuotoilun polku, jossa visioidaan tulevaisuutta ja hahmotellaan globaalin sivistyksen tulevaisuusmuseo.
  • Polarisaatio ja eriarvoisuus: Systeemimuotoilun polku, missä pohditaan asioiden moninäkökulmaisuutta ja moniäänisyyttä. Tarkastellaan globaalin sivistyksen eri määritelmiä ja laajennetaan sivistysnarratiivia.

Osallistujat saavat valita ilmoittautumisen yhteydessä itseä eniten kiinnostavan haasteen. Pyrimme huomioimaan kaikkien toiveet mahdollisimman hyvin.

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään 11.4. mennessä. Ilmoittautumislomake

Tapahtuma on maksuton ja se järjestetään lähitapahtumana Helsingissä Lapinlahden Lähteellä (Lapinlahdenpolku 8). Tapahtumaan mahtuu mukaan ensimmäiset 40 ilmoittautujaa.

Tiedot

Päivämäärä:
21.4.2022
Aika:
10:00 - 18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://fingo.fi/tapahtumat/globaalin-sivistyksen-hackathon/

Järjestäjä

Suomalaiset kehitysjärjestöt − Finnish Development NGOs Fingo ry
Sähköposti
info@fingo.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Lapinlahden lähde
Lapinlahdenpolku 8
Helsinki, Suomi
+ Google Map