Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Peruutettu: Annif omissa käsissä -koulutus 25.3.2020

 

Olemme katsoneet parhaaksi perua Annif-koulutuksen 25.3.2020 kokonaan varotoimenpiteenä tässä yleisessä koronavirus-/poikkeustilanteessa. Pyrimme tekemään opetusvideoita ja tarkentamaan itseopiskelumateriaalia os. https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial/, jotta Annifin käyttöä voisi opiskella itsenäisesti. Mahdollisesta uudesta koulutuksesta esim. syksymmällä tiedotetaan erikseen.

Annif omissa käsissä -koulutuksen ajankohta on 25.3.2020, klo 12-16, paikkana Kansalliskirjasto, tarkemmin ottaen Fabianian auditorio, Yliopistonkatu 1. Ilmoittautuminen on nyt avattu osoitteessa https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/103951/lomake.html (ilmoittautumiset viimeistään 11.3., enintään 25 osallistujaa mahtuu mukaan). Tervetuloa!

Lisätietoa

Annif on Kansalliskirjastossa kehitettävä automaattisen kuvailun työkalu. Se on vapaata lähdekoodia ja siihen voi tutustua mm. osoitteessa https://annif.org tai GitHubissa osoitteessa https://github.com/NatLibFi/Annif. Annifia voi käyttää rajapinnan yli tai omana asennuksena, tässä koulutuksessa keskitytään jälkimmäiseen eli tilanteeseen, jossa haluat tee se itse -hengessä asentaa Annifin omalle tietokoneellesi ja opettaa sen omalla sanastolla ja/tai koulutusaineistolla.

Järjestimme Annifin käyttöä käsittelevä työpajan ensimmäisen kerran SWIB19-konferenssin yhteydessä Hampurissa marraskuussa 2019 yhdessä Saksan taloustieteen kansalliskirjasto ZBW:n kanssa.

Hyödynnämme tämän edellisen työpajan perusteella laadittua materiaalia, joka löytyy osoitteesta https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial. Materiaaliin voi tutustua jo nyt, mutta siihen voi vielä tulla pieniä muutoksia ennen työpajaa.

Huom.! Työpajaa varten sinun tulisi pystyä asentamaan koneellesi VirtualBox tai Docker (em. asennukset vaativat järjestelmänvalvojan oikeudet). Vaihtoehtoisesti kokeneet Linux-käyttäjät voivat asentaa Annifin omalle koneelleen itse. Ennen koulutusta koeta saada ensimmäinen tehtävä tehtyä jo valmiiksi https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial/blob/master/exercises/01_install_annif.md. Mikäli ongelmia tulee, avustamme mahdollisissa Annifin asennukseen liittyvissä pulmatilanteissa ennen varsinaisen työpajan alkua klo 10-11. Otathan tässä tapauksessa yhteyttä järjestäjiin etukäteen.

Jos  et pääse tällä kertaa paikalle, materiaalit ovat jatkossakin saatavissa verkossa ja täydentyvät mahdollisesti vielä opetusvideoilla. Mikäli sinulla heräsi kysyttävää, voit ottaa yhteyttä Annif-tiimiin vaikka s-postilla (etunimi.sukunimi@helsinki.fi)

Tapaamisiin Annifin merkeissä!

Annif-tiimi: Osma Suominen, Juho Inkinen, Mona Lehtinen

Tiedot

Päivämäärä:
25.3.2020
Aika:
12:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
https://www.kiwi.fi/pages/viewpage.action?pageId=158826742

Järjestäjä

Annif–tiimi
Sähköposti
finto-posti@helsinki.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio
Yliopistonkatu 1
Helsinki, 00014
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto