Behandling av personuppgifter

På webbplatsen Digime.fi behandlas dina personuppgifter eftersom de behövs för det tekniska underhållet av webbplatsen, för att analysera användningen av webbplatsen och för att utveckla den.

Webbplatsen innehåller länkar och kopplingar till tredje parters webbplatser samt s.k. sociala medietillägg. Tredje parters plugin-program på webbplatsen laddas upp från den respektive tjänstens egna servrar. På de tjänster och applikationer på webbplatsen som tillhandahålls eller förmedlas av tredje part tillämpas den tredje partens användarvillkor och andra villkor.

På webbplatsen informerar vi också om Digime-nätverkets evenemang som man anmäler sig till via evenemangshanteringssystemet Lyyti.

Vi samlar in allmän statistik om användningen av webbplatsen för att utveckla webbtjänsterna. Nationalbiblioteket, som ansvarar för webbplatsen Digime, är en fristående institution vid Helsingfors universitet och följer universitetets dataskyddsprinciper. Vid eventuella frågor om behandlingen av personuppgifter kan du kontakta oss på [email protected].

Kakor

Vi använder kakor på vår webbplats. Kakor är små textfiler som kan användas på webbplatser för att förbättra användarupplevelsen. På denna webbplats används olika typer av kakor.

Vi använder oss av tekniskt nödvändiga kakor som är en förutsättning för att webbplatsen ska fungera. Dessa kakor kan inte kan avaktiveras, och utan dem fungerar webbplatsen inte som den ska.

Med kakor för statistik samlar vi in information om hur webbplatsen används i syfte att utveckla den. Vi samlar till exempel in information om antalet besökare och användningstiden.