Maailman digitaalisen pitkäaikaissäilyttämisen päivää World Digital Preservation Day (WDPD) vietetään aina marraskuun ensimmäisenä torstaina.

Tänä vuonna CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen tuottamat PAS-palvelut sekä Museovirasto kartoittavat kyselyllä 3D-aineistoja ja niiden pitkäaikaissäilytystarpeita. 3D-aineistoilla tarkoitetaan esimerkiksi kolmiulotteisia pintamalleja, laserkeilausaineistoja, fotogrammetrisia aineistoja, ja rakennevaloskannausaineistoja. Kysely koskee sekä kulttuuriperintö- että tutkimusaineistoja. Tavoitteena on löytää kansallisesti yhteisiä tapoja tuottaa ja saattaa 3D-aineistoja pitkäaikaissäilytykseen. Keskeisenä asiana on pitkäaikaissäilytykseen soveltuvien tiedostomuotojen ja niiden pakollisten teknisten metatietojen määrittely. Kyselyn vastauksia käsitellään alkuvuodesta 2024 avoimessa työpajassa, josta tiedotetaan myöhemmin.

Kyselyyn tästä linkistä, vastaathan 30.11.2023 mennessä.
Lisätietoja kyselystä: pas-support(at)csc.fi

Lisää tietoa:
Kansalliset pitkäaikaissäilytyspalvelut
World Digital Preservation Day (WDPD)
Uutisia aiheesta voi seurata Twitterissä tunnisteella: #WDPD2023

Aiemmin Digimessä julkaistua:

 

Tags: , , , , , , ,