Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Wikimania työpaja: Crisis and GLAM

Osana Wikimanian ohjelmaa AvoinGLAM järjestää työpajan, jossa mietitään, millaisilla avoimen kulttuuriperinnön keinoilla voitaisiin vaikuttaa suuriin globaaleihin ongelmiin.

Haluaisitko esittää oman projektisi tilaisuuden alustuksena? Kutsumme kiinnostuneita tarjoamaan alustukseksi esimerkkitapauksiaan, esimerkiksi työstä uhanalaisen kulttuuriperinnön parissa tai luovan toiminnan käyttämisestä yhteiskunnalliseen vakauttamiseen. Alustuksena esitetään kaksi tai kolme salamapuhetta, mutta kaikki esimerkkitapaukset esitellään työpajan sivulla ja niitä voidaan käyttää keskustelun pohjana. Alustusten jälkeen kehitellään yhdessä kulttuuriperintöä, vapaaehtoistyötä, humanitaarista ja luovaa toimintaa yhdisteleviä uusia toimintamalleja. Työpajan kieli on englanti.

Mikä on kulttuuriperinnön avoimen saatuvuuden rooli tämän päivän kriiseissä? Työpajan alustajat kertovat kokemuksistaan ja yhdessä kokoamme toimintamalleja.

Éder Porto esittelee heidän tekemänsä digitaalisen jälleenrakennustyön, kun valtava tulipalo oli tuhonnut Brasilian kansallismuseon rakennuksen ja kokoelmat vuonna 2018.
Nassima Chahboun  kertoo työstään WHindanger-projektissa, joka kokoaa tietoa vaarassa olevista Unescon maailmanperintökohteista ja hyödyntää osallistavia luovia taktiikoita ja Wikimedian projekteja.
Hanna Osadchuk puhuu kulttuuriperinnön avoimesta saatavuudesta keskeltä meneillään olevaa sotaa.
Patricia Diaz Rubio (Wikimedia Chile) ja Susanna Ånäs (AvoinGLAM) moderoivat.

Kehitämme myös seuraavaa Hack4OpenGLAM-tapahtumaa näiden teemojen pohjalta.

Ilmoittaudu Wikimaniaan!

Tiedot

Päivämäärä:
11.8.2022
Aika:
17:05 - 18:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://meta.wikimedia.org/wiki/Crisis_and_GLAM

Järjestäjä

Avoin GLAM
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Maria 01
Lapinlahdenkatu 16
Helsinki, 00180 Suomi
+ Google Map