Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Web 3.0 lainsäädäntöselvityksen julkistustilaisuus

Miten web 3.0 -toimialan yritysten liiketoimintaa voidaan edistää lainsäädännön keinoin? Tervetuloa julkistustilaisuuteen, jossa kiteytetään Sitran tuoreen web 3.0 -lainsäädäntöselvityksen keskeiset havainnot. Selvitys tarjoaa seitsemän suositusta lainsäätäjille ja muille keskeisille toimijoille, jotta yritysten kilpailukyky varmistetaan tulevaisuudessa.

Suomi oli edelläkävijä internetin ja webin edellisessä kehitysvaiheessa. Olemme osanneet hyödyntää varhaisen vaiheen teknologiaa ja luoda kansallisen menestystarinan. Nyt on meneillään murros kohti internetin seuraavaa kehitysvaihetta, jota kutsutaan nimellä web 3.0 tai hajautettu web. Web 3.0:ssa data on yritysten ja organisaatioiden hallinnoimien keskitettyjen tietokantojen sijaan hajautetuissa lohkoketjuissa. Sen tavoitteena on tarjota hajautettua päätöksentekoa ja kaupankäyntiä mahdollistavia palveluja.

Web 3.0 mahdollistaa uutta liiketoimintaa sekä palveluita ja samaan aikaan se tarjoaa mahdollisuuksia liiketoiminnoille ja myös hallinnon uudistumiselle. Tarvitaan määrätietoisia toimenpiteitä, joiden avulla voidaan varmistaa, että pärjäämme kansainvälisessä kilpailussa. Web 3.0 voi mahdollistaa Suomelle roolin reilun ja kestävän datatalouden suunnannäyttäjänä.

Sitran tilaamassa selvityksessä tavoitteena on edistää web 3.0 -toimialan yritysten perustamista ja kilpailukykyä Suomessa kartoittamalla tarvittavat lainsäädäntömuutokset, ohjeistukset sekä laajemmat muutostoimenpiteet.

Sitra ja asianajatoimisto Dottir Law ovat yhteistyössä alan toimijoiden kanssa koonneet seitsemän suositusta web 3.0 -toimialan yritysten toimintamahdollisuuksien edistämiseksi Suomessa. Tervetuloa kuulemaan näkökulmia tunnistetuista haasteista sekä verrokkimaiden käytännöistä ja ratkaisuehdotuksista. Julkistamme lainsäädäntöselvityksen torstaina 16.2. klo 9.00.
Osallistu tilaisuuteen paikan päällä Sitran tiloissa Ruoholahdessa tai seuraa verkossa.

Ohjelma
Ilmoittautuminen

Tiedot

Päivämäärä:
16 helmikuun
Aika:
09:00 - 10:30
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://www.sitra.fi/tapahtumat/millainen-lainsaadanto-mahdollistaa-web-3-0-toimialan-yrityksille-paremmat-toimintamahdollisuudet/

Järjestäjä

Sitra
Puhelin
+358 294 618 991
Sähköposti
sitra@sitra.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Sitra
Itämerenkatu 11-13
Helsinki, 00181 Suomi
+ Google Map
Puhelin
+358 294 618 991
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto