Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Tvärmedialt och kreativt berättande: Lödöse museum – Mobil, mikrofon och medeltid – Att filmatisera historien med enkla medel

Ruotsin Riksantikvarieämbetet järjestää kevättalven 12.2–26.3. aikana  webinaarisarjan teemalla Poikkimediaalinen ja luova kerronta. Sarjaan kuuluu kuusi runsaan tunnin mittaista luentoa tarinankerronnasta ja digitaalisten työkalujen luovasta käytöstä. Webinaarikielet ovat ruotsi ja englanti.
Tarkempi ohjelma ja ilmoittautumislomake.

Tvärmedialt och kreativt berättande

Under våren genomför Riksantikvarieämbetet en serie med webbinarier och en digital workshop, för alla som arbetar med att berätta och förmedla kulturarv. Bli inspirerad, lär dig mer, och ta del av praktiska exempel på digitala verktyg och metoder som fördjupar och gör berättelsen mera tillgänglig.

Tvärmedialt och kreativt berättande är en serie om totalt sex webbinarier och en webbaserad workshop, där svenska och internationella föredragshållare ger exempel på kreativt berättande genom digitala och immersiva medier. Hela vägen från småländska sägner till arkeologi i Minecraft.

När: Fredagar 09:00-10:15
Hur: Digitalt via Zoom

Sex webbinarier och en workshop

Vi vänder oss till dig som arbetar med att berätta och förmedla kulturarv. I första hand guider, pedagoger och andra berättare som arbetar direkt med besökare.

Webbinarierna är helt fristående med olika teman och föredragshållare. Du kan välja att anmäla dig till enstaka eller alla tillfällen, se datum och tema nedan. Dessutom ingår en digital berättarworkshop med Sagobygden den 3 mars. Antalet platser till workshopen är begränsade – först till kvarn gäller.

Datum och teman

Här hittar du alla tillfällen. Klicka på länkarna för mer information om respektive tillfälle.

Mars

Och om intresse finns, kommer vi även längre fram i vår att erbjuda ett tillfälle för en workshop kring berättande genom Minecraft som hålls av Alex Harvey, samt en workshop kring Transmedia Storytelling in Museums av Soraia Ferreira. Bägge dessa workshops ges på engelska. Vi tar in intresseanmälningar till dem i samband med respektive webbinarium.

Tiedot

Päivämäärä:
12.3.2021
Aika:
10:00 - 11:15
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,

Tapahtumapaikka

Online, Webinar

Järjestäjä

Riksantikvarieämbetet
Sähköposti
registrator@raa.se
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto