Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Teollisuusperintötutkimuksen tapaaminen Varkaudessa

Teollisuusperintötutkimuksen tapaaminen Varkaudessa 15.–16.12.2021

 Tapaamisen tarkoituksena on koota yhteen tutkijoita ja kulttuuriperintötoimijoita, jotka jakavat kiinnostuksen teolliseen perintöön. Tapaamisen pääpainopiste on Aineeton teollinen perintö ja sen ilmiöt.

Tapaamisen Call for papers on avoinna, pyydämme noin 20 minuutin alustuksia ajankohtaisista aiheista, hankkeista tai aineettoman teollisen perinnön ilmiöstä. Pyydämme kiinnostuneita lähettämään meille esitelmänsä otsikon ja lyhyen abstraktin 24.11.2021 mennessä osoitteeseen teollisuusperinto (at) gmail.com.

Puheenvuorot voivat käsitellä ihmisiä teollisuusyhteisöissä, teollisen historian muistitietoaineistoa, teollisuuskohteita virallisena ja epävirallisena kulttuuriperintönä tai teollisuusperinnön esittämistä ja käsittelemistä esim. museoissa ja arkistoissa.

Ohjelmasta

Tapaamisen järjestää Teollisuusperintöseura ry, jonka hanke Aineettoman teollisen perinnön ilmiöiden tunnistaminen on alkanut kartoittaa tapoja tunnistaa aineeton teollinen perintö Suomessa. Kuulemme tapaamisessa hankkeen tähänastisista kuulumisista ja tuloksista Hankkeessa ovat olleet mukana TAKOn Tuotanto, palvelut ja työelämä -poolin museot. Tämän lisäksi kuulemme Ihmiset aineettoman teollisen kulttuuriperinnön haltijoina -hankkeen, sekä Piippumuistoja-hankkeen kuulumisia. Lisäksi seminaarissa on varattu runsaasti aikaa keskustelulle. Tilaisuudessa jaetaan lisäksi vuoden 2021 Teollisuusperintöpalkinto.

Tapaaminen alkaa klo 15.12. klo 13.00, joten kauempaa tulevatkin pääsevät paikalle julkisilla kulkuneuvoilla. Illalla järjestämme illanvieton jossakin Varkauden teollisen perinnön kohteessa. Torstaina seminaari päättyy klo 16.00. Tapaamispaikkana toimii Keskuskonttori (Taipaleentie 15, Varkaus), joka on nykyisin uutta elämäänsä ravintolana ja tapahtumapaikkana viettävä Varkauden tehtaan vanha pääkonttorirakennus. Tarkempi aikataulu ja ilmoittautuminen osallistujaksi avataan marraskuun viimeisellä viikolla. Majoitussuosituksena esitämme majoitusta Vanhassa Postitalossa (www.vanhapostitalo.fi). Majoituksen hinta on 50–80 euroa huoneen koosta riippuen. Toinen vaihtoehto on Hotelli Oscar (www.hoteloscar.fi).

Järjestäjä: Teollisuusperintöseura ry – Industriminnesföreningen rf teops.fi

Tiedot

Alkaa:
15.12.2021
Loppuu:
16.12.2021
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://www.teops.fi/teollisuusperintotutkimuksen-tapaaminen-varkaudessa-15-16-12-2021/

Järjestäjä

Teollisuusperintöseura ry
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Keskuskonttori
Taipaleentie 15
Varkaus, 78250 Suomi
+ Google Map
Puhelin
046 5551468