Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

#saavuta2021-webinaari

Tule mukaan #saavuta2021-tapahtumaan!

Vuoden saavutettavuustapahtuma järjestetään jo kuudetta kertaa! Tule mukaan 18.11. Saavuta2021-tapahtumaan ja pysy ajan tasalla mitä tapahtuu inklusiivisen suunnittelun maailmassa. Koko päivän tapahtuma on täynnä asiantuntevaa keskustelua saavutettavuudesta ja sen merkityksestä asiakaskokemuksen kehittämisessä. Monipuolinen sisältö auttaa sinua syventämään ymmärrystäsi verkon tasa-arvoisuuden kehittämisestä.

Tapahtuma pidetään myös tänä vuonna kokonaan verkossa. Kirjoitustulkit tekstittävät puheenvuorot. Järjestäjinä toimivat Annanpura Oy, Celia, Ikäteknologiakeskus, Invalidiliiton Esteettömyyskeskus ESKE, Kehitysvammaliitto ry, Näkövammaisten liitto ry, Valli ry ja Siteimprove Oy.

Agenda

9.00 Tapahtuman avaus
Tapahtuman juontajat Ari-Pekka Saarela (Siteimprove) ja Miia Kirsi (Celia) avaavat tapahtuman.

9.15–9.45 Ajankohtaista saavutettavuusasiaa! (AVI)
AVIn ylitarkastaja Viena Rainio kertoo uusimmat saavutettavuusuutiset.

9.50–10.50 Paneelikeskustelu- Palvelumuotoilussa ei vielä huomioida riittävästi saavutettavuutta! (Helsingin kaupunki, Gofore, Qvik & VR) Miten jo palvelumuotoilussa voisi huomioida vielä paremmin erilaiset palvelun käyttäjät? Tule seuraamaan Anni Linturin (Helsingin kaupunki), Roni Jaakkolan (Gofore), Jesse Ukkosen (Qvik) ja Amanda Kailion (VR) paneelikeskustelu kuullaksesi lisää ajatuksia aiheesta. Moderaattoreina toimivat Kirsi Ylänne (Celia) ja Kimmo Sääskilahti (Siteimprove).

10.50–11.50 Lounastauko

11.50–12.30 Miten saavutettavien palveluiden kehitystä voi tehostaa?  (Helsingin kaupunki & Siteimprove) Case: Helsinki Design System Laura Karhu (Helsingin kaupunki) ja Tero Pesonen (Siteimprove) kertovat miten suunnitteluresursseja, koodia ja ohjeita sisältäviä Design System auttaa tuottamaan saavutettavampia ja helppokäyttöisempiä palveluja.

12.30–13.05 Miten parantaa verkkopalvelujen kognitiivista saavutettavuutta? (Avaava)
Täsmällisten, mitattavissa olevien kognitiivisen saavutettavuuden vaatimusten määrittäminen on osoittautunut erittäin vaikeaksi. Tässä puheenvuorossa käydään läpi erilaisia keinoja tarkastella kognitiivista saavutettavuutta ja kohdistaa siihen parannuksia. Puhujana Elina Jokisuu Avaavalta.

13.10–13.40 Nyt on kielellisen saavutettavuustyön aika – Verkostosta vauhtia (Kela & Valoria)
Mari Kervinen (Kela) ja Laura Niemi (Valoria) kertovat julkisten toimijoiden kielellisen saavutettavuuden kehittämiseen liittyvästä yhteistyöstä.

13.50–14.20 Puheteknologia saavutettavuuden tukena (a.i. mater)
Miten koneääni ja puhekäyttöliittymät luovat tasa-arvoisemman ja paremman käyttökokemuksen? Lauri Falck (a.i. mater) kertoo koneäänten nykytilasta ja käytöstä saavutettavuuden kehittämisessä sekä puhekäyttöliittymien mahdollisuuksista palveluiden käyttömukavuuden kehittämisessä.

14.25–14.55 Onko saavutettavuus vain pakkopullaa – Miten liiketoiminta hyötyy saavutettavuudesta? (Microsoft) Laki digitaalisten palveluiden tarjoamisesta velvoittaa toimijoita kehittämään palveluita saavutettavaksi. Saavutettavuus ei kuitenkaan ole vain pakko, vaan tuottaa aitoa kilpailuetua. Tässä puheenvuorossa keskitymme siihen arvoon, mitä saavutettavuus yrityksille tuo, ja miksi se ehdottomasti kannattaa. Puheenvuoron pitävät Microsoftin Client Technology Lead Emmi Stubin ja Customer Success Account Manager Niina Majaniemi.

14.55 Päivän yhteenveto

Tapahtuma nauhoitetaan ja on katsottavissa myöhemmin.

Tiedot

Päivämäärä:
18.11.2021
Aika:
09:00 - 15:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://hello.siteimprove.com/fi-fi/webinar/saavuta2021/registration