Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Museoalan Teemapäivät

Museoalan Teemapäivien ohjelma on julkaistu – ilmoittaudu mukaan!

Vuoden 2021 Museoalan Teemapäivillä kuljetaan tiedon lähteiltä valtavirtaan. Seminaari järjestetään 8.11.2021 verkossa, ja osallistuminen on poikkeuksellisesti tänä vuonna maksutonta. Mukaan Teemapäiville voi ilmoittautua 3.11.2021 asti.

Museoalan Teemapäivien ohjelmassa tutkittu tieto vaikuttaa ja liikuttaa

Nyky-yhteiskunnassa tietoa on saatavilla jatkuvasti ja valtavasti. Tutkittua tietoa tarvitaan päätöksenteon tueksi ja vastaamaan monimutkaistuvan yhteiskunnan suuriin kysymyksiin. Samaan aikaan julkinen keskustelu kärjistyy, ja tutkitun tiedon rinnalla huomiosta kilpailevat vaihtoehtoiset faktat. Kenen ääni kuuluu kovimmin ja ketä haluamme uskoa? Mitä annettavaa kulttuuriperinnöllä ja museoilla on keskustelulle?

Tänä vuonna Teemapäivillä käsitellään erityisesti tietoon liittyviä kysymyksiä. Seminaariohjelma käynnistyy pohdinnalla tiedon merkityksistä. Iltapäivällä tarkastellaan museoiden osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä museoiden vahvuuksia ja mahdollisuuksia tiedon tuottajina, välittäjinä ja esittäjinä. Seminaarin keynote-puheenvuoron pitää filosofi, kirjailija Åsa Wikforss. Hän on Tukholman yliopiston teoreettisen filosofian professori sekä Kuninkaallisen tiedeakatemian ja Ruotsin akatemian jäsen.

Keskustelua ja pohdintaa Teemapäivien herättämien ajatusten pohjalta on mahdollista jatkaa 9.11.2021 FINSCI-hankkeen, Dynamo-hankkeen ja kulttuuriperintöstrategiatyöryhmän järjestämissä työpajoissa. Työpajoihin mahtuu rajallinen määrä osallistujia, joten varmista paikkasi nopeasti.

Museoalan Teemapäivien ohjelmaan voi tutustua kokonaisuudessaan Museoviraston verkkosivuilla. Seminaarin ohjelma täydentyy syksyn aikana, ja siihen voi tulla muutoksia.

Ilmoittaudu mukaan Museoalan Teemapäivien seminaariin ja työpajoihin keskiviikkoon 3.11. mennessä: https://ssl.eventilla.com/museoalan-teemapaivat-2021

Teemapäivien etkot 11.10.2021: Tutkimaton tieto -keskustelu vie tiedon lähteille

Tule mukaan Teemapäivien etkoille! Tutkimaton tieto -keskustelussa suunnataan katse museoiden laajoihin kokoelmiin ja aineistoihin, jotka ovat tutkimattoman tiedon loputon lähde. Keskustelussa pohditaan muun muassa museoiden vastuisiin, aineistojen hyödynnettävyyteen sekä museoiden ja tiedeyhteisön väliseen yhteistyöhön liittyviä kysymyksiä.

Tutkimaton tieto -keskustelu järjestetään verkossa 11.10.2021 klo 13.30–15.00. Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 6.10.2021: https://ssl.eventilla.com/tutkimatontieto_keskustelu Tutkimaton tieto -keskustelu ja Museoalan Teemapäivät 8.11.2021 ovat osa Tutkitun tiedon teemavuoden ohjelmaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan kuuntelemaan, keskustelemaan ja innostumaan!

Museoalan Teemapäivät verkossa:
Museoalan Teemapäivien verkkosivut: https://www.museovirasto.fi/fi/museoalan-kehittaminen/tyokalut-ja-verkostot/museoalan-teemapaivat
Museoalan Teemapäivät Instagramissa: https://www.instagram.com/museoalanteemapaivat/
Museoalan Teemapäivät mediatiedote 16.9.2021: https://www.museovirasto.fi/fi/ajankohtaista/museoalan-teemapaivat-tutkittu-tieto

Tiedot

Päivämäärä:
8.11.2021
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
Kotisivu:
https://www.museovirasto.fi/fi/museoalan-kehittaminen/tyokalut-ja-verkostot/museoalan-teemapaivat

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Museovirasto
Puhelin
0295 33 6000
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto