Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kohti parempia digisisältöjä -hankkeen loppuraportin julkaisutilaisuus

Suomen maatalousmuseo Sarka on toteuttanut yhdessä Aboa Vetus Ars Novan, Forum Marinumin, Suomen metsämuseo Luston ja Postimuseon museoiden digitaalisten palveluiden kehittämishankkeen Kohti parempia digisisältöjä. Hanketta on rahoittanut opetus-ja kulttuuriministeriö. Hankkeen tavoitteena on ollut tukea ja kehittää museoita digitaalisten palvelujen kehittämisessä. Hankkeen aikana toteutettiin suurelle yleisölle suunnattu kysely, jossa kartoitettiin ihmisten kokemuksia ja toiveita museoiden digitaalista palveluista. Halusimme tietää muun muassa, mitkä digitaaliset palvelut ovat tunnettuja, mitä palveluja käytetään ja millaisia kokemuksia ihmisillä on museoiden digitaalisista palveluista. Palveluiden kehittämisen tueksi kysyimme myös, minkälaisia toiveita ja tarpeita ihmisillä on museoiden digitaalisiin palveluihin liittyen. Kysely onnistui hyvin ja uskomme, että siitä on hyötyä koko museoalalle.
Hankkeen lopputilaisuudessa kuullaan hankkeessa mukana olleilta museoilta heidän kokemuksiaan ja näkemyksiään. Tilaisuudessa esitellään ja julkistetaan myös hankkeessa toteutetun kyselyn tuloksia. Hankkeen raportti ja kysely julkaistaan myös sähköisenä. Tilaisuuden jälkeen se on vapaasti saatavilla ja hyödynnettävissä.Paikka: Suomen maatalousmuseo Sarka, seminaaritila Riihi ja Teams-etäyhteys:
OhjelmaKlo 14.00 Tilaisuuden avaus, museonjohtaja Sami Louekari, Sarka-museoKlo 14.10.  Hankekumppanien kokemuksia ja haastattelut:tietopalvelupäällikkö Mikko Nykänen, Postimuseo.museolehtori Janna Jokela, Aboa Vetus Ars NovaKlo 14.30 Hanketyöntekijä Senna Levonen esittelee hankkeessa toteutetun kyselyn tuloksiaKlo 14.45 Kysymyksiä ja keskusteluaKlo 15.00 Tilaisuuden päätös ja kahvitarjoilu paikallaolijoille

Tiedot

Päivämäärä:
31.5.2022
Aika:
14:00 - 15:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
https://sarka.fi/yleinen/kohti-parempia-digisisaltoja-hankkeen-loppuraportin-julkaisutilaisuus/

Tapahtumapaikka

online