Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kansalliskirjaston Sanomalehtisymposiumi

Kansalliskirjaston Sanomalehtisymposiumi järjestetään tiistaina 30.8.2022. Järjestyksessään toisen Sanomalehtisymposiumin tavoitteena on sekä esitellä Kansalliskirjaston viimeaikaista kausijulkaisuihin kohdistunutta kehitystyötä että keskustella tutkijoiden tarpeista kausijulkaisuihin ja niiden tutkimiseen liittyen. Symposiumi koostuu Kansalliskirjaston asiantuntijoiden esitelmistä ja tutkijoiden alustuksista. Sanomalehtisymposiumin tavoitteena on saada laajempi kokonaiskuva lehtiaineistoihin kohdistuvasta tutkimuksesta, tutkijoiden tarpeista ja tulevaisuuden kehityslinjoista.

Tämän vuoden sanomalehtisymposiumin yleisenä teemana on muutos. Esitelmissä ja paneelikeskustelussa pohditaan, kuinka sanomalehtiin kohdistuva tutkimus on muuttunut viime vuosikymmeninä kun sanoma- ja aikakausilehtiä on saatettu käyttöön digitaalisessa muodossa yhä enenevissä määrin. Samassa aineistojen saavutettavuus myös datamuotoisena tutkimusaineistona on mahdollistanut big data -hankkeiden toteuttamisen eri tieteenaloilla. Miten datan saavutettavuus on muuttanut tutkimuksen lähtökohtia? Vai onko mitään muutosta tapahtunutkaan?

Ilmoittautuminen

Symposiumiin voi osallistua paikan päällä Kansalliskirjaston auditoriossa (Yliopistonkatu 1, 2. krs) tai Zoom-etäyhteydellä.
Imoittaudu tilaisuuteen tällä lomakkeella viimeistään ti 23.8.
Zoom-osoite lähetetään ilmoittautuneille ma 29.8

Ohjelma

Katso symposiumin tarkempi ohjelma tapahtumasivulta.

Tiedot

Päivämäärä:
30.8.2022
Aika:
09:00 - 17:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/tapahtumat/sanomalehtisymposiumi

Järjestäjä

Kansalliskirjasto

Tapahtumapaikka

Kansalliskirjasto, Fabianian auditorio
Yliopistonkatu 1
Helsinki, 00014
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto