Loading Events

Tulevat tapahtumat

 
  • This event has passed.

Julkistustilaisuus: Vauhtia tiedon jakamiseen ja rajapintakehitykseen

Valtiovarainministeriö ja Digi- ja väestötietovirasto järjestävät julkistustilaisuuden tiistaina 1.3.2022 klo 13.00-14.30 Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hankkeessa valmistelluista tiedon jakamisen toimintamallista ja julkisen hallinnon rajapintaperiaatteista (API-periaatteet).

Julkistustilaisuus on kaikille avoin ja toteutetaan verkkolähetyksenä Teamsissa. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti julkisella sektorilla tiedonhallinnan, rajapintakehityksen sekä tiedon hyödyntämisen ja avaamisen parissa työskenteleville. Tilaisuus tallennetaan ja tallenne tekstityksineen lisätään valtiovarainministeriön YouTube-kanavalle kahden viikon kuluessa tilaisuudesta.

Tilaisuudessa esitellään tapahtuman alla julkaistavat tiedon jakamisen toimintamalli ja julkisen hallinnon API-periaatteet. Lisäksi keskustellaan toimintamallin ja periaatteiden käyttöönoton mahdollisuuksista hyödyntäjien näkökulmasta. Osallistujilla on mahdollisuus kommentoida tuotoksia tilaisuuden aikana.

Tiedon jakamisen toimintamalli tarjoaa yleistason kuvausta tiedon jakamisen vaiheista, huomioonotettavista velvoitteista ja suosituksista sekä hyväksi havaituista toimintatavoista. Toimintamalli auttaa julkista hallintoa tunnistamaan hyötypotentiaalista julkista tietoa sekä jakamaan sitä avoimena tietona tai muutoin laajempaan käyttöön. Toimintamallilla vastataan tunnistettuihin tarpeisiin yhteen paikkaan kootuista käytännönläheisistä ohjeista ja parhaista käytännöistä.

Julkisen hallinnon API-periaatteet on tarkoitettu koko julkisen hallinnon käyttöön rajapintakehityksessä ja tietojärjestelmähankinnoissa. Periaatteilla lisätään muun muassa semanttista ja teknistä yhteentoimivuutta, uudelleenkäytettävyyttä, tietoturvan ja tietosuojan huomioimista sekä laatua ohjelmointirajapintojen kehityksessä. API-periaatteiden jalkauttamista ja rajapintojen kehittämistä tullaan edistämään verkostoyhteistyöllä.

Ilmoittautuminen:
Ilmoittaudu mukaan perjantaihin 25.2.2022 klo 16.00 mennessä täyttämällä ilmoittautumislomake:

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Ohjelma:
Klo 13.00 Tilaisuuden avaus
Hankepäällikkö Tanja Lahti, valtiovarainministeriö
Klo 13.10 Tiedon jakamisen toimintamalli: esittely ja puheenvuorot
Esittely: Meeri Hakala, Digi- ja väestötietovirasto
Keskustelua aiheesta: Puheenvuorojen pitäjät vahvistetaan myöhemmin. Fasilitaattorina Mika Honkanen, Digi- ja väestötietovirasto.
Klo 13.45 Julkisen hallinnon API-periaatteet ja verkostoyhteistyö: esittely ja puheenvuorot
Esittely: Arvi Leino, Digi- ja väestötietovirasto
Keskustelua aiheesta: Puheenvuorojen pitäjät vahvistetaan myöhemmin. Fasilitaattorina Mika Honkanen, Digi- ja väestötietovirasto.
Klo 14.20 Jatkoaskeleet
Hankepäällikkö Tanja Lahti, valtiovarainministeriö
Klo 14.30 Tilaisuus päättyy

Venue

online

Organizers

Valtiovarainministeriö
Digi- ja väestötietovirasto