Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset

Olet lämpimästi tervetullut mukaan keskiviikkona 12.5.2021 klo 9-10.45 pidettävään Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset -tilaisuuteen. Tilaisuuden tarkoituksena on esitellä tarkennettuja API-linjauksia ja saada kommentteja toimeenpano-ohjeiden valmisteluun. Tarkennetut API-linjaukset ovat avoimesti kommentoitavissa 30.4.2021 asti. Pääset kommentoimaan linjauksia täällä.

Tilaisuus on kaikille avoin ja se toteutetaan verkossa. Kerromme tilaisuudessa myös, miten linjausten viimeistely ja toimeenpanoohjeiden valmistelutyö jatkuvat. Hyödynnämme tilaisuudessa Mentimeter-työkalua vuorovaikutuksen tukena. Tilaisuudesta julkaistaan toukokuun loppuun mennessä tekstitetty tallenne.

Pääset osallistumaan tilaisuuteen tämän linkin kautta.

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 9.00 Tervetulosanat
Miina Arajärvi, valtiovarainministeriö
Klo 9.10 Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset
Maaret Saukonoja, KPMG
Klo 10.30 Yhteenveto ja jatkoaskeleet
Miina Arajärvi, valtiovarainministeriö
Klo 10.45 Tilaisuus päättyy

Valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hallitusohjelmahankkeessa edistetään erityisesti julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä sekä avaamista koko yhteiskunnassa, niin päätöksenteossa, liiketoiminnassa, tutkimuksessa kuin kansalaisvaikuttamisessakin. Ensisijaisesti tietoa pyritään saamaan hyödynnettäväksi ohjelmointirajapintojen (API, Application Programming Interface) kautta. Hankkeessa valmistellaan ja toimeenpannaan kansalliset rajapintalinjaukset, jotka edistävät tiedon ja toimintojen avoimuutta, yhdenmukaista saatavuutta, hyödyntämistä ja uudelleenkäytettävyyttä sekä yhteentoimivuutta. Lisätietoa hankkeesta on saatavilla valtiovarainministeriön verkkosivuilla ja sähköpostitse osoitteesta tiha@vm.fi.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Julkisen hallinnon tarkennetut API-linjaukset -tilaisuuteen!

Tiedot

Päivämäärä:
12.5.2021
Aika:
09:00 - 10:45
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
https://vm.fi/tapahtumat/2021-05-12/julkisen-hallinnon-tarkennetut-api-linjaukset

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Valtiovarainministeriö
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto