Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Julkisen hallinnon API-linjausten valmistelutilaisuus

Valtiovarainministeriön Tiedon hyödyntämisen ja avaamisen hallitusohjelmahankkeessa edistetään julkisen tiedon entistä laajempaa ja tehokkaampaa hyödyntämistä sekä avaamista koko yhteiskunnassa, niin päätöksenteossa, liiketoiminnassa, tutkimuksessa kuin kansalaisvaikuttamisessakin. Ensisijaisesti tietoa pyritään saamaan hyödynnettäväksi ohjelmointirajapintojen (API, Application Programming Interface) kautta. Hankkeessa valmistellaan ja toimeenpannaan kansalliset rajapintalinjaukset, jotka edistävät tiedon avoimuutta, oikeellisuutta, yhdenmukaista saatavuutta, hyödyntämistä ja uudelleenkäytettävyyttä sekä yhteentoimivuutta.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan maanantaina 30.11.2020 klo 12.00–16.00 pidettävään julkisen hallinnon API-linjausten valmistelutilaisuuteen. Tilaisuuden tavoitteena on jäsentää julkisen hallinnon API-linjausten tarpeita sekä hahmotella aihioita (tarvittavien) linjausten tunnistamiseksi. Lisäksi tilaisuudessa on tarkoitus keskustella olemassa olevista esteistä ja haasteista sekä ratkaisuista julkisen hallinnon rajapintojen kehityksessä.

Tilaisuus toteutetaan verkossa ja se sisältää alkupuheenvuorot, työpajaosuuksia, työpajojen purun ja yhteenvedon. Tilaisuuden alkupuheenvuorot, työpajojen purku ja yhteenveto-osuus ovat kaikille aiheesta kiinnostuneille avoimia. Työpajaan tulee ilmoittautua erikseen ja se on tarkoitettu ensisijaisesti julkisen hallinnon tietovarantojen hallinnoijille, tiedon hyödyntäjille ja tietohallintojohtajille. Lisäksi toivomme tilaisuuteen julkisen hallinnon ohjelmointirajapintojen toteutuksen ja kehittämisen parissa työskenteleviä julkisen hallinnon ja yksityisen sektorin asiantuntijoita.

Työpajan ilmoittautumiseen pääset tästä ja tilaisuutta pääset seuraamaan täälläTilaisuuden alkupuheenvuoroista, työpajojen purkuosuudesta ja yhteenvedosta julkaistaan myöhemmin tallenne.

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat, media, kansalaiset, valtionhallinto, yliopistot ja korkeakoulut, yritykset, järjestöt ja yhteisöt

Tiedot

Päivämäärä:
30.11.2020
Aika:
12:00 - 16:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, , , ,
Kotisivu:
https://vm.fi/tapahtumat/2020-11-30/julkisen-hallinnon-api-linjausten-valmistelutilaisuus

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Valtiovarainministeriö
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto