Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Green ICT & Koodia Suomesta: Kestävä koodaus

Tervetuloa erityisesti ohjelmistokehityksen parissa työskenteleville ja muile ICT-asiantuntijoille suunnattuun webinaariin koodauksesta, joka on kestävää niin ilmaston, ympäristön kuin sosiaalisen kestävyyden kannalta. Webinaarin tuottavat TIEKEn, TIVIAn ja LUTin Green ICT -hanke sekä Koodia Suomesta -yhdistys.

Ohjelma

Webinaarin teemana on Sustainability mindset: kuinka kestävyys huomioidaan ohjelmistokehityksen kaikissa vaiheissa ideoinnista myyntiin.

Puheenvuorot
Inhimillistä ohjelmistokehitystä, Jari Hakulinen, Compile
“As a user, I want to feel included”Anna Savisaari, Exove Oy
Miten ohjelmistokehittäjä voi vähentää sovelluksen hiilijalanjälkeä, Jaakko Alajoki, Evermade
Akateemikon näkökulma kestävään koodaukseen, Jari Porras, LUT

Käymme tilaisuuden lopuksi myös paneelikeskustelun siitä, kuinka kestävää koodausta voisi edelleen jalkauttaa alalle.

Järjestäjät

Green ICT -ekosysteemillä kestävyyttä ja kilpailukykyä Uudenmaan yrityksille -hanketta rahoitetaan Uudenmaan liiton koordinoimasta REACT-EU-rahastosta, Euroopan aluekehitysrahastosta. Rahoitus on myönnetty osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia. Hankkeen yhteyshenkilö: Antti Sipilä, antti.sipila[at]tieke.fi

Koodia Suomesta -yhdistys rakentaa suomalaista yhteiskuntaa ja edistää ohjelmistokehityksen arvostusta Suomessa ja ulkomailla. Yhdistys tuo yhteen kaiken kokoiset ohjelmistoalan yritykset ja yhteisöt eri puolilla Suomea sekä alan ihmiset ammattilaisista aloittelijoihin. Yhdistyksen myöntämän Koodia Suomesta -merkin avulla tunnistat Suomessa valmistetut ohjelmistotuotteet ja -palvelut.

Ilmoittautuminen

Tapahtuma toteutetaan verkossa Teams-palvelussa, ja ilmoittautuneet saavat osallistumislinkin sähköpostitse. Kun osallistut tähän tapahtumaan, nimesi voi näkyä muille osallistujille ja hetkellisesti myös tallenteella. Osallistumalla tapahtumaan hyväksyt tämän kokemuksen. Joissakin tapahtumissa osallistujanimen voi itse vaihtaa. Ilmoittaudu ohjelmasivun alaosan linkistä.

Tiedot

Päivämäärä:
11 toukokuun
Aika:
15:00 - 17:00
Hinta:
Vapaa
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
https://tapahtumat.tieke.fi/kestavakoodaus#main-content

Tapahtumapaikka

Online, Webinar

Järjestäjä

TIEKE Tietoyhteiskunnan kehittämiskeskus ry
Puhelin:
+358 9 4763 0400
Sähköposti:
tapahtumat@tieke.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto