Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Etäaamukahvit teemalla tekijänoikeudet

Kiinnostaako tekijänoikeudet? Museoliitto järjestää tekijänoikeuksiin liittyvän etäaamukahvitilaisuuden 28.4.2021 klo 9-10 yhdessä Kopioston kanssa.

Museoiden kokoelmissa on huomattava määrä aineistoa (valokuvia, taideteoksia, pienpainatteita ja kirjoja), joiden julkaisemisessa ja käytössä on huomioitava tekijänoikeudet.

Tekijäoikeudet ovat voimassa teoskynnyksen ylittävän aineiston osalta 70 vuotta tekijän kuolemasta ja muun materiaalin osalta 50 vuotta valmistumisesta. Tekijäoikeudet ovat erityisen ajankohtaisia nyt, kun tarve museoiden kokoelmien välittämisen tietoverkon välityksellä on kasvamassa.

Suomen museoliiton tavoitteena on mahdollistaa ja helpottaa tekijäoikeudellisen materiaalin käyttöä yhteistyössä tekijäoikeusjärjestöjen kanssa. Teoskynnyksen ylittävän materiaalin osalta sopimuspohjaista yhteistyötä on ollut Kuvaston kanssa jo vuodesta 2017 alkaen. Muun materiaalin osalta kartoitetaan mahdollisuuksia vastaavaan järjestelyyn Kopioston kanssa.

Suomen museoliitto ja Kopiosto ovat lähettämässä museoille kyselyn, jossa kartoitetaan kokoelmissa olevien tekijänoikeudellisen materiaalin määrää. Kysely sekä sen tausta ja tavoitteet esitellään aamukahvitilaisuudessa 28.4.2021 klo 9.00. Samassa yhteydessä esitellään Suomen museoliiton ja Kuvaston välisen Taidetta verkossa -sopimuksen nykytila ja tulevaisuuden näkymät.

Tekijänoikeudet-etäkahvitilaisuus on suunnattu kaikille kiinnostuneille. Erityisesti toivomme osallistujiksi kokoelmien parissa työskenteleviä. Etäaamukahvitilaisuuksia on järjestetty aiemmin museoiden viestintään, edunvalvontaan ja Museoliiton kampanjoihin liittyen.

Aamukahville ei ole erillistä ilmoittautumista. Laita merkintä kalenteriin ja tule mukaan! Osallistumiseen ei tarvita muuta kuin kirjautuminen Zoom-huoneeseen oikeaan aikaan.

Tiedot

Päivämäärä:
28.4.2021
Aika:
09:00 - 10:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , , , ,
Kotisivu:
https://www.museoliitto.fi/uutiset.php?aid=15703&k=15501

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjät

Suomen museoliitto
kopiosto