Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Työpaja: Annif-koulutus

Kiinnostaako automaattinen sisällönkuvailu? Tässä koulutuksessa tutustumme Annifiin, joka on tähän työhön kehitetty työkalu. Koulutuksessa käydään läpi Annifin toimintaa teoriassa ja – mikä tärkeintä – käytännössä. Annifiin voi tutustua osoitteessa annif.org.  Lisätietoja ja itseopiskelumateriaali löytyvät osoitteessa https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial. Huomioi, että materiaali on englanniksi. Tutoriaalin suorittaminen edellyttää jonkin verran teknistä osaamista (komentorivillä toimiminen), mutta avoimella ja uteliaalla asenteellakin pääsee pitkälle. Tutoriaali suoritetaan lähtökohtaisesti itsenäisesti, varsinaisessa tapaamisessa 19.5. käydään läpi tehtäviä ja niistä heränneitä kysymyksiä sekä ratkotaan pulmia.

Ennakkovaatimukset: Tutustu englanninkieliseen materiaaliin osoitteessa https://github.com/NatLibFi/Annif-tutorial. Yritä tehdä itsenäisesti niin monta tehtävää kuin kykenet, mutta koulutukseen mennessä ainakin Annifin tulisi olla asennettuna omalle koneelle (tehtävä 1). Huomioithan myös käytettävän tietokoneen tekniset vaatimukset: 8GB RAM ja 20GB vapaata levytilaa. Tehtävien tekeminen olisi hyvä aloittaa vaikkapa muutamaa viikkoa ennen tapaamista.

Ilmoittautuminen: Tällä lomakkeella 17.5. mennessä. Zoom-linkki lähetetään ilmoittautuneille viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä.

Alustava ohjelma 19.5.:

9.15 Yhteyksien tarkistus

9.30–10.30 Aloitus, luento, tehtävien läpikäyntiä.

10.30 –11.00 Tauko

11.00–11.45 Tehtävien läpikäyntiä, kysymyksiä ja keskustelua

11.45–12.00 Lopetus

Tiedot

Päivämäärä:
19.5.2021
Aika:
09:30 - 12:00
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
,
Kotisivu:
https://www.kiwi.fi/x/FwW5D

Tapahtumapaikka

Webinaari

Järjestäjä

Kansalliskirjasto