Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 
Image created with DALL-E 3 in Bing and extended with Adobe Generative Fill by Susanna Ånäs, CC0.

AI Sauna

Kulttuuriperintöammattilainen, tekoälytutkija tai -kehittäjä, avoimen tiedon edistäjä tai muuten utelias: Tule kokeilemaan, devaamaan, väittelemään tai ideoimaan tulevaisuudesta, jossa avoin kulttuuri kohtaa tekoälyn.

Maanantaina 6.5. ohjelma alkaa aamulla inspiraatiopuheilla Kansallisarkiston vanhassa tutkijasalissa, jatkuu iltapäivällä tutustumisella ihmisiin, aineistoihin ja teknologiaan ja hyvien ideoiden kehittämisellä tiistain työtä varten. Ensin kuitenkin saunotaan ja istutaan iltaa Allas Sea Poolilla.
Puhujina mm. Osma Suominen Kansalliskirjasto, Eero Hyvönen / HELDIG, George Oates / Flickr Foundation, Fiona Romeo & Johan Jönsson / Wikimedia Foundation ja Connor Benedict / Creative Commons.
Tiistaina 7.5. on varsinainen työpäivä URBAN3-tilassa Maria 01:ssä. Edellisenä päivänä syntyneet tiimit työstävät jotain konkreettista ideoiduista aiheista. Kutsuisimme tätä hackathoniksi, mutta se ei tekisi oikeutta niille, jotka eivät koodaa. Mukaan voi tulla millä tahansa teknis–humanistisella kirjolla.
Esitykset maanantai-aamupäivänä ja tulosten esittely tiistai-iltapäivänä striimataan. Tiedot striimistä julkaistaan projektisivulla.

Miksi minun kannattaa osallistua

Kulttuurin ja kulttuuriperinnön ammattilaisille tämä on loistava tilaisuus nähdä tekoälyteknologiaa toiminnassa ja keskustella kollegoiden kanssa siitä, miltä teknologian käyttöönotto voisi näyttää.

Yhteistyössä useiden avointa kulttuuria edustavien organisaatioiden edustajien kanssa on mahdollista ennakoida kulttuuriperintöaineistojen avoimen jakamisen tulevia suuntauksia.

Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden keskittyä keskusteluun ja ennakointiin tai syventyä kehittämiseen ja käyttää tilaisuutta hyväkseen ja kokeilla työkaluja ja teknologioita käytännössä. Olipa tämä sitten ensikohtaamisesi tekoälyteknologioiden kanssa tai työskentelet sen parissa ammatillisesti, toivomme, että saat tapahtumasta eväitä tulevaan toimintaasi.

Kuva: Image created with DALL-E 3 in Bing and extended with Adobe Generative Fill by Susanna Ånäs, CC0.

Tiedot

Alkaa:
6 toukokuun
Loppuu:
7 toukokuun
Hinta:
Vapaa pääsy
Tapahtumaluokat:
, , , , ,
Tapahtuma tagia:
, , , , ,
Kotisivu:
https://meta.wikimedia.org/wiki/AI_Sauna

Järjestäjät

Avoin GLAM
Kansalliskirjasto
Kansallisarkisto

Tapahtumapaikka

Kansallisarkisto
Rauhankatu 17
Helsinki, 00170
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto