Europeana  ja inDICEs-projekti ovat äskettäin julkaisseet ENUMERATE-arviointityökalun (the ENUMERATE Self Assessment tool). Jos työskentelet kulttuuriperinnön parissa ja haluat koota tietoa mm. organisaatiosi digitalisaatiosta tai kokoelmien uudelleenkäytöstä, testaa työkalua. Työkalu tarjoaa vinkkejä vastaustesi perusteella.

ENUMERATE Self Assessment Tool

ENUMERATE on aloite, jonka tarkoituksena on kerätä luotettavaa tilastotietoa digitoinnista, digitaalisesta säilyttämisestä ja eurooppalaisen kulttuuriperinnön digitaalisesta saatavuudesta. Aiempien vuosina 2011, 2014 ja 2017 tehtyjen ENUMERATE-tutkimusten tulokset antoivat tietoa digitalisaatioon liittyvistä poliittisista ja strategisista päätöksistä Euroopassa ja tarjosivat arvokkaita tilastoja kulttuuriperintöalan digitalisaatiosta. ENUMERATE Self Assessment Tool -työkalua on päivitetty ja täydennetty sosiaaliseen mediaan, käyttäjien osallistumiseen ja tiedonseurantakäytäntöihin liittyvillä kysymyksillä.

Miten käyttää työkalua?

Katso ensin kysymykset läpi ja etsi omasta organisaatiosi tarvittavat tiedot valmiiksi. Vastaustesi jälkeen saat niiden perusteella joukon suosituksia hyödyllisistä työkaluista, esimerkiksi miten voit paremmin vaikuttaa kohdeyleisöihin tai miten kehittää digitaalista strategiaa. Vastaaminen hyödyttää myös Europeanaa, Euroopan komissiota ja eurooppalaisia päätöksentekijöitä tarjoamalla ajanmukaista tietoa kulttuuriperintökentältä. Vastaathan 24.6. mennessä.

Työkalun käyttämiseen liittyviä lounaskahvitilaisuuksia järjestetään kesäkuussa: 9.6., 15.6. ja 23.6. Ilmoittaudu mukaan! Voit myös kysyä apua osoitteesta: enumerate (at )europeana.eu.

Lue artikkeli ja ohjeet, englanniksi:  The ENUMERATE Self Assessment Tool: gain insight into your institution’s digital transformation
Artikkeli muilla kielillä, myös suomeksi.

 

Tags: , ,