Kuva: City of Helsinki 20181203 Helsinki Central Library Oodi. Kuvaaja: Tuomas Uusheimo

Elämme jo digitaalisessa maailmassa, ja digitaalisuus on läsnä arjessamme. Mitä tämä tarkoittaa? Miten meihin vaikutetaan ja miten voimme itse vaikuttaa kehitykseen? Eurooppalainen kampanjaviikko All Digital Week 2019 tarjoaa kansalaisilleen ikkunan digitaaliseen maailmaan.

Tapahtuma järjestetään toista kertaa Suomessa. Viime vuonna tapahtuma voitti palkinnon Best Promo Event Award for ALL DIGITAL Week 2018. Tänä vuonna All Digital Week järjestetään maaliskuun viimeisellä viikolla, 25-31.3.. Viikon aikana on mm. seminaareja, työpajoja, keskusteluja, luentoja ja digi-messuja kaikkialla Suomessa. Helsingissä All Digital Week järjestetään keskustakirjasto Oodissa tiistaina 26.3.

Fokuksessa Internet of Things (IoT)
Päivän aikana asiantuntijat, aktivistit, yrittäjät ja kansalaiset kokoontuvat keskustelemaan digitaalisuuteen liittyvistä aiheista. Tänä vuonna puhumme paljon Internet of Things-ilmiöstä, esineiden internetistä (IoT), pelaamisesta sekä yhteishyödyllisistä palveluista.

Laaja monikielinen ohjelma
Monipuolista ohjelmaa on kaikenikäisille. Tapahtumia tuotetaan suomen-, ruotsin-, englannin- ja venäjänkielillä. Mm. nettipoliisi Hannu Kortelainen näyttää, miten meitä huijataan verkossa. Sininauhaliitto antaa vinkkejä, miten siirrytään ruokajonosta aktiiviseksi digikansalaiseksi. Ylen strateginen johtaja Mika Rahkonen kertoo median digitaalisesta kehityksestä. Helsingin keskustakirjasto Oodista on lyhyessä ajassa tullut helsinkiläisten suosittu olohuone. All Digital Weekin aikana tästä olohuoneesta muodostuu erityisen digitaalinen tila.

Koko ohjelma: https://alldigitalweekfinland.blog/helsinki

Lisätiedot
Johanni Larjanko, tiedottaja, Bildningsalliansen johanni.larjanko (at) bildningsalliansen.fi, p. 044 770 6592 #AlldigitalweekFI #OodiDigiArjelle

Taustatiedot
Suomen All Digital Week -tapahtuman pääjärjestäjä on Bildningsalliansen. Tapahtuman yhteistyökumppaneita ovat YLE, Oodi, Folkhälsan, Sininauhaliitto, Open Knowledge Finland, Helsingin kaupunki, Helsingfors arbis, SeniorSurf, Helsinki Missio, Svenska pensionärsförbundet, Enter rf, Finlands svenska ungdomsförbund, Vekotinverstas, EU-info, Taival, Forum Virium, biblioteken.fi, Aluehallintovirasto,, MargIT-verkosto, Stadin asukastalot, Helsinki digineuvonta.

All Digital Week (ent. Get Online Week) on järjestetty Euroopassa vuodesta 2010. Vuonna 2018 yli 4 000 järjestöä 32 maasta tavoitti 125 000 eurooppalaista. Tavoitteena vuonna 2019 on saada 5 000 suomalaista osallistumaan tapahtumaan.

 

Tags: , , , , ,