Ladataan Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

 1. European Revivals -konferenssi

  tammikuu 20 - tammikuu 23
 2. Educa-messut

  tammikuu 24 @ 09:00 - tammikuu 25 @ 18:00
 3. Sitra: Missä mun data – Kansalaisen digijalanjälki

  tammikuu 28 @ 08:30 - 11:00
 4. Tiedonhallintalain koulutuskierros alueille, Vaasa

  tammikuu 28 @ 09:00 - 15:00
 5. Tiedonhallintalain koulutuskierros alueille, Seinäjoki

  tammikuu 29 @ 09:00 - 15:00
 
 
Wide plain
 • Tämä tapahtuma on mennyt.

WIDE – Avoimen tieteen haastekilpailu 26.-28.10.2018

WIDE – Open Source Science on monitieteinen, kolmipäiväinen tapahtuma, jossa kilpailijoita haastetaan kehittämään ratkaisuja avoimen tieteen toimintamallien edistämiseksi. Wide-tapahtuma on tarkoitettu niille, joiden mielestä tiede kuuluisi kaikille, sen tulisi olla ilmaista, läpinäkyvää, helposti saavutettavaa ja mahdollisimman ymmärrettävässä muodossa.

WIDE – Open Source Science toteutetaan yhteistyössä CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksen, Kansalliskirjaston, Helsingin yliopiston tietotekniikkapalveluiden ja Helsinki Think Companyn kanssa. Monitieteinen tapahtuma on suunnattu kaikenikäisille datatietelijöistä ja ohjelmistokehittäjistä aina yhteiskuntatieteilijöihin ja humanisteihin. WIDE koostuu kahdesta osa-alueesta: koodaamiseen ja datavisualisointiin keskittyvästä hackathon-haasteesta, sekä monitieteisestä konseptisuunnittelukilpailusta. Hackathon-haasteen pohjaksi meillä on tarjota ainutlaatuisia aineistoja ratkaisuehdotusten aineksiksi.

Viikonlopun aikana osallistujat pääsevät tutustumaan avoimen tieteen ja avoimen lähdekoodin periaatteisiin sekä verkostoitumaan alan toimijoiden kesken. Lisäksi luvassa elämyksellistä toimintaa ja loistava tarjoilut Leipätehtaan urbaanissa ympäristössä. Jokainen osallistuva tiimi saa mentorointia ideaansa alan asiantuntijoilta. Tavoitteena on tuottaa erilaisia ratkaisuehdotuksia, joiden avulla edistetään tieteen saavutettavuutta, avoimuutta ja inklusiivisuutta. Avoimen tieteen arvojen mukaisesti hackathonissa tuotetut ratkaisut jaetaan avoimeen GitHUB -palveluun, josta kuka tahansa voi hyödyntää niitä. Tilaisuuden kruunaa kolmantena päivänä pidettävä finaali, jossa tiimit esittelevät viikonlopun aikana kehitettyjä ratkaisuja.

Haku tapahtumaan päättyy 11.10.2018.

Verkkosivut
Ilmoittautuminen
Tapahtuman Facebook-sivut
Seuraa tapahtumaa Twitterissä aihetunnisteella #WideChallenge

Tiedot

Alkaa:
26.10.2018 @ 16:00
Loppuu:
28.10.2018 @ 16:00
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, , , ,
Kotisivu:
http://thinkcompany.fi/wide

Tapahtumapaikka

Leipätehdas
Kaikukatu 4
Helsinki, 00500 Suomi
+ Google Map