Ladataan Tapahtumat
 

Europe at Work Collection Day – Tekniikan museo

Tekniikan museo kutsuu IT-alan, graafisen teollisuuden sekä maanmittauksen nykyiset ja jo eläköityneet ammattilaiset kertomaan omasta työurastaan Tekniikan museolle 28.11. klo 17.30. 

Tapahtuma on osa ympäri Eurooppaa järjestettäviä Europeana Collection Day -tapahtumia, joiden aiheena on tänä vuonna teollinen kulttuuriperintö ja työ.

Pyydämme osallistujia ottamaan mukaan jonkin pienen esineen, valokuvan, esitteen tai muun muistoesineen, johon liittyy tarina tai muisto jostakin työuran hetkestä, tilanteesta tai vaikkapa projektista. Tilaisuuteen osallistujat pääsevät kertomaan muistojaan ja tarinoitaan, jotka voivat olla joko vuosikymmenten takaa tai vaikka edelliseltä viikolta.

Osa tarinoista tallennetaan kirjallisesti Europeanan tietokantaan. Tallennettavaan tarinaan  liitetään kuvitukseksi valokuva tai skannaus muistoesineestä. Tallennettavista tarinoista tehdään sopimus esineen tai dokumentin tallentamisesta Euroopan digitaalisen kulttuurin ja taiteen keskuksen Europeanan kokoelmiin.

Europeana on arkistojen, kirjastojen ja museoiden eurooppalainen yhteistyöverkosto. Europeanalla on verkossa toimiva palvelu, joka kokoaa ja tarjoaa kulttuuriperintöä eurooppalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Europeanan tavoitteena on edistää kulttuuriperinnön digitaalista saavutettavuutta, jotta ihmiset pääsevät käyttämään ja jakamaan kulttuuriperintöään.

Tilaisuuden aluksi Tekniikan museon kokoelmapäällikkö Kirsi Ojala kertoo työn dokumentoinnista, Europeanasta ja Tekniikan museon kokoelmatyöstä.

Olemme varanneet myös aikaa yhteiselle keskustelulle oman työuran tallentamisesta sekä osallistujien muistojen jakamiselle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lisätietoja
kokoelmapäällikkö Kirsi Ojala, kirsi.ojala(at)tekniikanmuseo.fi
puh. 050 520 8755

Tiedot

Päivämäärä:
marraskuu 28
Aika:
17:30 - 19:00
Tapahtumaluokat:
, ,
Tapahtuma tagia:
, ,
Kotisivu:
https://tekniikanmuseo.fi/event/europe-at-work-europeana-collection-day-tekniikan-museossa/

Järjestäjä

Tekniikan museo
Puhelin:
09 7288 440
Sähköposti:
lipunmyynti@tekniikanmuseo.fi
Kotisivu:
https://tekniikanmuseo.fi/

Tapahtumapaikka

Tekniikan museo
Viikintie 1
Helsinki, 00560
+ Google Map
Puhelin:
09 7288 440
Kotisivu:
https://tekniikanmuseo.fi/